2016. július 16., szombat

Campus Fesztivál 3. nap: Világsztárok a Nagyerdőn!

fotó:campusfesztival.hu
A Campus Fesztivál pénteki napját simán nevezhetjük a rendezvény csúcsnapjának. Ezen a napon lép fel két külföldi sztárvendég Jess Glynne és Clean Bandit,Ráadásul a magyar könnyűzene legjobb bandái is! Ismét bajok lesznek az osztódással... Ti hogy oldjátok meg? Nézzünk csak párat a kínálatból!

Margaret Island - 17:30 - OTP Junior Nagyszínpad

Néhány fiatal ül a margitszigeti platánok alatt és énekel meg zenél. Népdalok, tábortüzek repertoárja, napjaink akusztikus folk-pop slágerei, ami épp eszükbe jut. Aztán írni kezdenek, aztán stúdiózni, aztán koncertezni… és mindenki látja, hogy ez jó. És mindenki hallja is, hogy ez jó. Papírhajón Bolyongó, tiszta derű, elragadó akusztikus zene: ez a Margaret Island.

Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint triója az egyik legsikeresebb fiatal zenekar jelenleg a hazai könnyűzenei palettán. Fellépéseik alkalmával pedig további, tehetségüket már bizonyított fiatal zenészekkel egészülnek ki. A Margaret Island 2013 őszén alakult, de már nehéz számon tartani, hogy összesen hány koncerten vannak túl, a világ hány pontjáról küldtek papírhajót ábrázoló fotókat a rajongók az együttes Facebook-oldalára, vagy hányan zengték velük a „Nem voltál jó” refrénjét a fesztiválokon.


A 2015 őszén „Egyszer volt” címmel megjelenő első nagylemezük összegezve egyfajta felnőtté válást, a gyermekkor lezárását szimbolizálja.

Immáron harmadik alkalommal látogatnak Debrecenbe, ráadásul most már a Nagyszínpadig énekelték magukat. Óriási boldogsághormon szabadul fel a koncerteken. Nézzétek és hallgassátok is meg ezt a bájos zenekart. Tuti, hogy mindenkinek a fülében cseng már, hogy ....



"Ha esik test a testbe feledkezve
bőrig ázva szeretkezne, de
végtelen csak veled lenne a történet."




>>>>>>>>>
>>>>>>>>>

Majka & Curtis - 17:50 - Pepsi Nagyszínpad

Majka és Curtis is olyan kategória, akiket nem kell bemutatni,hiszen óriási népszerűség övezi a duót. Tavaly felszántották a Pepsi Nagyszínpadát. Kíváncsian várjuk az idei fellépést. A  Nagyszínpad marad, csak az időpont került előrébb.


>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>

Jess Glynne - 19:30 - Pepsi Nagyszínpad

Különleges, egyedi hangú énekesnő hangját a világon mindenhol ismerik a Clean Bandit elképesztő sikereket elért Rather Be című slágeréből. Az együttműködés a véletlennek köszönhető, hiszen Jess nem akart olyan dalban közreműködni, amit nem ő maga írt, de a találkozás a Clean Bandit tagjaival végül meggyőzte. A Route 94 My Love című dalában is ő énekel. A két sláger után azonban már a saját útját járja és önálló dalokkal hódítja meg a közönséget. Első albuma 2015-ben jelent meg 'I CRY WHEN I LAUGH' címmel. Lehet majd tombolni!


>>>>>>>>>
>>>>>>>>

Kelemen Kabátban - 19:45 - Telekom Hall

A Kelemen Kabátban 2011-ben debütált az időközben kultikus pophimnusszá vált Nyári Dallam című trashpop / eurodance dalukkal. A tagok, M-Papa, Szerecsenkirály valamint az Irie Maffiából is ismert Jumo Daddy a formáció berobbanása óta booombasztikus sikernek örvendenek: számtalan jól ismert, rongyossá játszott dalt, klipet és teltházas koncertet tudhatnak maguk mögött. A Kelemen Kabátban sikerének titka a humoros, pimasz dalszövegek és a sokszínű zenei hangzásvilág ötvözetében rejlik, mely leszámol az egysíkú, stílusfasiszta zenei hozzáállással.



>>>>>>>>>
>>>>>>>>>

Irie Maffia - 20:50 - OTP Junior Nagyszínpad

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt a fiatal magyar közönség egyik kedvenc koncertzenekarává nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs kedvencek: az elsőszámú underground díva Sena, és MC Columbo licitálnak egymásra szövegeikkel. Mikor ideje engedi, beszáll a játékba a Zubolyból ismert reppsztár-családapa, MC Busa is. A tizenegytagú válogatott zenekarvezetője a pozanon játszó Dermot, hammond orgonán pedig Jumo Daddy szaggat. A Dési Tamás dobos és Havas Miklós basszusgitáros által alkotott világszínvonalú ritmuszsekció adja a Maffia alapját: bombabiztos és a legütősebb! A dobbasszus páros korábban több ismert hazai zenekarban bizonyította tehetségét együtt és külön-külön is, session zenészként. Szekér Ádám gitáros személyében, aki szintén több ismert előadó oldalán megfordult már zenészként, dalszerzőként, megtalálták a tökéletes társat: Irie Maffia Rocktrió néven elhíresült dob-basszus-gitár hármasuk alkotja a zenekar kemény magját. Mösziő Zsömi az ország legkábítósabb perkásaként erősíti a zenekart. A Maffia nyáron új tormbitásra váltott, Meggyes Ádám a jelek szerint nagyszerűen megfelel a zenekar és a közönség elvárásainak. A tagfelsorolásban végül, de persze nem utolsó sorban dj Future verhetetlen szkreccsmesterként pakolja a lemezeket a rock alá.


Az elmúlt három évben az Irie Maffia a hazai fesztiválpaletta minden lehetséges színpadán koncertezett a Szigettől a Balaton Soundon át a Volt fesztiválig, soundsystem (DJ-k és MC-k) felállásban pedig az ország klubjait járták be.



A Maffia azonban nemcsak itthon aratja a babérokat. Első kiadványuk 2006 elején jelent meg: az egyik legnépszerűbb európai dancehall-zenekar, a német Seeed által elhíresült Rodeo riddimre, azaz dancehall alapra készült el az Irie Maffia saját verziója, amelyet Európa vezető reggae-dancehall kiadója, a Germaica Records jelentetett meg.

A sikert meglovagolva szinte minden környező országban turnéztak Romániától Németországig, a portyázás egyik csúcspontja az olaszországi Rototom Sunsplash, a kontinens talán legkomolyabb reggae-versenye volt 2007 nyarán: az Irie Maffia csapata több mint száz európai zenekart maga mögé utasítva a házigazda olaszok mögött a második helyen végzett. Azért is komoly fegyvertény ez, mert formabontó felállásukkal és eklektikus hangzásukkal egy tradícionális műfaj ortodox zsűrijét sikerült meggyőzniük.

A Maffia a 2008-as amszterdami My City Budapest fesztiválon a külföldi kurátorok elvárásainak is megfelelve a legfontosabb magyar zenekarok közt kapott helyet, valamint felkérték játszani az I. világháború lezárásának 90. évfordulóját ünneplő roveretoi fesztiválon Olaszországban, ahová minden európai országból egy zenekart delegáltak a közszolgálati rádiók.

>>>>>>>>>>>
YouTube
Facebook
>>>>>>>>>>>

Clean Bandit - 21:30 - Pepsi Nagyszínpad

A szokatlan összetételű négyes  2014 januárjában jelentette meg igazi áttörést hozó slágerüket, a Rather Be című dalt, mely világszerte a rádiók kedvencévé vált. A dal rekordokat döntött: hét hétig volt Spotify-, nyolc hétig Shazam-listavezető, valamint 2014-ben a legjobban fogyó brit kislemez. SZámos sikeres kislemezük jelent meg, felléptek már a legnagyobb brit fesztiválokon, turnéztak Európában és az USA-ban. 2015-ben elnyerték az év dance felvételéért járó Grammy-díjat. Most pedig a Campus Fesztiválon először a Nagyzínpadon 21:30-tól, Jess Glynne után. 


>>>>>>>>>>>
Facebook
YouTube
>>>>>>>>>>


Halott Pénz - 22:40 - OTP Junior Nagyszínpad

Másfél évvel ezelőtt kicsit megszeppenve, ingatag lábakon állt a csapat a Lovarda színpadán. Az elmúlt időszakban a félénk csapatból egy profi, elismert és az ország egyik legkedveltebb zenekarává vált. Egyedi és bárhol felismerhető zenei stílus, karakteres hangzásvilág és felejthetetlen koncertek jellemzik a Halott Pénzt, akik az élvonalban is képesek megőrizni azt az egykori alázatot, amivel a kezdetekkor léptek színpadra. 

Tavaly a Telekom Hallban adtak koncertet, ahová a WELLHELLOhoz hasonlóan alig lehetett beférni, így ők is Nagyszínpadot kaptak idén. Már most Van valami a levegőben!




>>>>>>>>
YouTube
Facebook
>>>>>>>>

Bagossy Brothers Company - 23:00 - Dehir.hu Színpad

A Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyben szintén döntős, az indie/alternatív/folk hangzásvilágot képviselő Bagossy Brothers Company Gyergyószentmiklóson alakult. 2014-ben bekerült a Cseh Tamás Program támogatottjai közé, első stúdióalbuma, az Elviszlek tavaly márciusban jelent meg. 


>>>>>>>
YouTube
Facebook
>>>>>>>

Kis Grofó Show - 00:30 - Telekom Hall

A Bulibáró ismét ellátogat a hozzá méltó partyba, a Campus Fesztiválra.  Idén a Telekom Hall színpadán láthatjuk, bár nem igazán értjük, hiszen tavaly alig lehetett beférni a jóval nagyobb OTP sátrába. Simán elbírna egy Nagyszínpadot a tömeg! Vigyázzatok egymásra!


>>>>>>>>>
>>>>>>>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése