2017. május 4., csütörtök

Nagy-Szín-Pad tehetségmutató verseny: Interjú Lábas Vikivel


A mai napon tartották a Nagy-szin-pad versenyének sajtótájékoztatóját, ahol az is kiderült kik fogják értékelni a 8 zenekar produkcióját. A zsűrit 4 csoportba osztották: zenészek, médiások, szakik és megmondók. A zenész szekcióban pontoz az Animal Cannibals (Ricsipí és Qka MC), Ganxsta Zolee, Felcser Máté, Kiss Tibor, Lábas Viki és Lovasi András. 

Lábas Vikivel, a Margaret Island énekesnőjével a sajtótájékoztató után beszélgettünk a zsűrizésről illetve a holnapi születésnapi Margaret Island koncertről.

Számítottál rá, hogy felkérnek téged zsűrizni a Nagy-szin-pad 2017-es versenyéhez?

Viki: Én nagyon meglepődtem - de gondolom mindenki- ,hogy van egy ilyen fiatal zsűritag, aki még csak 3 éve van teljesen jelen a szakmában (de azért már régebb óta űzöm én is ezt az egész dolgot). Jött az e-mail és én nagyon megörültem neki. Úgy voltam vele, hogy meg kell próbálni és egyrészt kíváncsi vagyok a szakma és az emberek reakciójára, hogy hogy viszonyulnak majd a véleményeimhez és mennyire fognak elítélni vagy mennyire fognak még jobban befogadni ezek miatt. Úgyhogy ez egy izgalmas pár nap lesz. Biztos lesznek olyan emberek,akik majd fintorognak és azt mondják, hogy ez a kislány mit keres itt. De remélem, hogy erre majd rá tudok cáfolni a teljesítményemmel, azzal amiket írni fogok a zenekarokról. Úgyhogy ez egy tök jó felelősség és reméljük jól fog elsülni ez a dolog.

Mit gondolsz mennyire tudsz majd reális maradni? Azért a zenei szféra nagyon össze van olvadva, mindenki ismer mindenkit. Vagy épp mennyire befolyásol az, hogy melyik stílus, zenekar áll hozzád közelebb ?

Viki: Én nagyon nagyon sok zenét hallgatok. Én is először klasszikus zenésznek készültem, utána népdal, aztán kis jazz, aztán popzene. Tehát azért elég sok szegmensét már így ismerem a zenének és annak ellenére, hogy nagyon sok barátom lesz a színpadon és nagyon sok embert ismerek, én teljesen külső szemmel próbálom megfigyelni ezt az egészet. Nyilván olyan szinten bennem lesz az, hogy ismerem őket, s ha megbotlik vagy nem úgy konferál, akkor tudom, hogy most éppen fáradt vagy nagyon izgul. Tehát a személyes részét csak így fogom érezni. De egy koncertről mindenki el tudja dönteni - akár barát játszik, akár nem- ,hogy az most tetszik-e, jó-e vagy mit lát benne vagy mit nem. Az pedig, hogy mi, a Margaret Islanddel milyen zennét játszunk és hogy ehhez mérten milyen zenekarok lesznek és hogy van-e hasonlóság a zeneiség között az nem fog befolyásolni, mert én is imádom az elektronikus zenét, imádom a soul zenét és abszolút adott lesz, hogy ki mit mutat meg magából.

Ott leszel mind a négy napon?

Viki: Sajnos nem tudok ott lenni mind a négy napon,mert mi is folyamatosan koncertezünk, úgyhogy az első két nap teljesen kimaradok,de online live-ba vissza fogom nézni az egészet, s az alapján fogok dönteni. Ezt kicsit azért sajnálom, mert élőben azért teljesen más és nagyon nehéz felvételről megítélni egy koncertet. De az utolsó két nap itt leszek és élőben fogom látni a zenekarokat, viszont van egy döntőnk is, amin szintén nem tudok itt lenni, mert szintén koncertezünk, de azt is majd követni fogom. 

Holnap lesz a 3. születésnapi nagykoncertetek a Margaret Islanddel a Budapest Parkban. Erről mesélnél kicsit!

Viki: Nagyon nagyon készülünk Már 4000 jegy elővételben elment, s ez nekünk egy hatalmas dolog, mert eddig 1300 ember volt a legtöbb, aki előtt játszottunk, pont itt az Akvárium NagyHallban. Van egy-két név, akit nem árulhatok el sajnos, ezért érdemes ott lenni élőben. De akiről beszélhetek: Lotfi Begi és JumoDaddy biztos, hogy ott lesz velünk a színpadon. Illetve a Voice  Station nevezetű kórussal is elő fogjuk adni a 'Veled minden' egy másik változatát, mivel a Margaret Islandnek idén az a célja, hogy minél több ember merjen énekelni a koncerteken és minél több ember eressze ki a hangját és hogy tényleg együtt énekeljünk egy koncerten. Úgyhogy remélem ez össze fog jönni és mi mindent megteszünk, hogy ez rendben legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése