2018. január 6., szombat

Az Unikornis éve - Cukiskodás a Hippikillerrel

Fotó: Nagyillés Szilárd
Még csak fél éve jelentette meg Totally Disco című új nagylemezét az újságíróként, szerkesztőként és a Majdnem Híres Rocksuli-társalapítóként is ismert Bihari Balázs zenekara, a Hippikiller. Ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - BB két vadiúj cuki számmal jelentkezik. Figyelem, fokozott unikornis- és flamingó-kontent!

A 2003-ban indult Hippikiller, Bihari szólóprojekt-zenekara - némi, 2010-es évek eleji szünet után – 2014 óta aktív ismét, abban az esztendőben készült el a 2006-os debütáló Hippikiller-lemez, a Ten Little Freuds, Ten Little Gonzos folytatása, a Mixtape From the Striped Room. Az együttes az elmúlt közel tizenöt évben merészen kalandozott a rock és pop stílus-labirintusaiban, hatott rá a hard rock és az artpop, a poszt-punk és a funk vagy a legutóbbi, a 2017-es Totally Disco albumon, hangsúlyosan a nyolcvanas évek popzenéje.

"2017 a hullámvölgyek éve volt, a köztes időt iszonyú sok pofázással töltöttem, körbedumáltam az MHRS-sel az országot, végig moderátorkodtam a tavaszt a Backstage-en, nyáron tanulmányt írtam a magyar fanzinmozgalom első hullámáról a Szépirodalmi Figyelő punk különszámába, úgyhogy ideje volt tőmondatokban írni egy rockba oltott magyarnóta-haikut 2017-ről. Ez Az Unikornis éve."
(BB)



"Nekem az az érzésem, hogy ez az Unikornis éve volt, de mintha tavaly is ez lett volna, úgyhogy nem kizárt, hogy jövőre is az lesz."
(Sallai Laci)

"A kínaiak szerint a Kakasé, szerintem a Rókáé, de biztosan nem az enyém. az eszetlen unikorniskultuszban pedig az elveszett (vagy tán sosem volt) szüzesség iránti vágyakozást vélem felfedezni, hiszen ismerjük jól a szüzek és az unikornisok viszonyát. A flamingóval kapcsolatban pedig ajánlom mindenkinek a "Rózsaszín flamingók" c. filmet, kedves kis karácsonyi szórakozás!"
(Gerdesits Faszi)

Fotó: Nagyillés Szilárd
A kétszámos single címadó dalát ismét zenekar játssza Bihari Balázs (gitár, ének, synth), Gerdesits Ferenc (dob), Hó Márton (bass, vokál), Sallai László (vokál) felállásban.

"Ha úgy veszem, Az Unikornis éve kicsit a Totally Disco album folytatása, miközben szépen csendesen evickélek vissza a hagyományos dob-basszus-gitár-ének hangszereléshez. És jó ötlet volt: amikor ismét Gerdesits Ferkau ül a dobok mögött, akkor sok minden a fejemben a helyére kerül. Például az, hogy ez a szög egyszerű dal nyilván azonnal felmegy elsőre, de az erre való készülődést Vastinál (Sounday Stúdió), az azt követő beszélgetések hangulatát semmi nem pótolja otthon a házi stúdióban. Mintha ismét hazatértem volna. Cuki, mi?"
(BB)


A dobfelvétel Vastag Gábor vezetésével zajlott a Sounday Stúdióban, a háttérvokálokat Takács Zoltán Jappán rögzítette, minden mással BB foglalkozott, majd a második keverést és a mastert a másfél éve a kanadai Calgaryban élő Schram Dávid végezte.

A single másik dala, a Shine egy Richie Kotzen-átirat egy szál akusztikus gitárra, pár akkordra. Az Unikornis évéhez januárban klip is készül. A single már hallható a YouTube-on, az összes többi felületen (Spotify, Deezer, iTunes stb.) 2017. december 29-étől kereshető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése